Problemen met verbinding maken met andere apparaten

Vind oplossingen voor verschillende problemen met het aansluiten van uw hoortoestellen op telefoons en andere apparaten. Als u verbindingsproblemen heeft, zijn er verschillende dingen die u kunt doen om het makkelijker te maken voor uw apparaten om verbinding te maken met uw hoortoestellen.

Voordat u begint

1

Compatibiliteitsgids

Bekijk welke telefoons werken met uw hoortoestellen.

Bekijk de gids
2

Download de Bernafon App

U hebt de Bernafon App nodig om uw Android toestel te koppelen aan uw hoortoestellen.

Download de Bernafon App voor iOSDownload de Bernafon App voor Android
Bernafon App icon for both Apple and Android versions of app.

Verbindingsproblemen oplossen

1

Maak opnieuw verbinding via het Bluetooth®-menu.

Voor Android-toestellen geldt dat als de verbinding met één of beide hoortoestellen verloren is gegaan, u kunt proberen opnieuw verbinding te maken via het Bluetooth-menu op uw toestel.

Ga naar > Instellingen > Bluetooth.

Tik op de namen van uw hoortoestellen.

2

Schakel Bluetooth uit en weer in.

Dit dwingt uw telefoon of apparaat om opnieuw verbinding te maken met uw hoortoestellen, wat de kwaliteit van de verbinding kan verbeteren.

3

Start uw hoortoestellen opnieuw op.

Als u uw hoortoestellen opnieuw opstart, worden ze ongeveer drie minuten in de koppelstand gezet, waardoor ze opnieuw moeten worden gekoppeld.

> Uw hoortoestellen aan- en uitzetten

4

Download de Bernafon App

Sluit de app af zoals u normaal apps op je telefoon afsluit en open de app dan opnieuw.

5

Koppel uw hoortoestellen opnieuw via de Bernafon App.

Voor Android-toestellen kunt u opnieuw koppelen met de Bernafon App.

Open de app.

Ga naar > Hoortoestellen > Nieuwe hoortoestellen koppelen > Huidig ontkoppelen > Nu koppelen.

Verbindingsproblemen vermijden

U moet de app toegang geven tot uw locatie om uw hoortoestellen te vinden.

1

Koppel uw hoortoestellen aan slechts één apparaat.

Als uw hoortoestellen gekoppeld zijn aan meer dan één apparaat, kan de verbinding verbroken worden, omdat uw hoortoestellen moeite kunnen hebben om erachter te komen met welk apparaat ze verbinding moeten maken.

• Zorg ervoor dat uw hoortoestellen slechts met één mobiel apparaat tegelijk verbonden zijn (bijv. uw tablet of uw telefoon)
2

Verwijder onnodige Bluetooth-koppelingen.

Als andere Bluetooth-apparaten gekoppeld zijn aan uw telefoon of apparaat, kan dit de verbinding tussen uw hoortoestellen en telefoon verstoren. We raden aan om zo min mogelijk Bluetooth-apparaten te koppelen met uw telefoon.

> Hoortoestellen koppelen of ontkoppelen van andere apparaten

3

Zorg ervoor dat de software van uw telefoon of tablet up-to-date is.

Verbeteringen in de connectiviteit worden regelmatig aangeboden via software-updates, waarmee ook bugs en problemen met de software van je telefoon worden opgelost. Controleer of uw telefoon de nieuwste softwareversie heeft.

Ga naar > Instellingen > Software-update.

Als uw telefoon aangeeft dat er een update beschikbaar is, installeer deze dan.

4

Wis uw Bluetooth-cache.

Hierdoor kan uw telefoon vaak beter verbinding maken met andere apparaten, zoals uw hoortoestellen.

De instructies kunnen verschillen afhankelijk van het model telefoon.

Ga naar Telefooninstellingen.

Ga naar Apps of Apps & Meldingen.

Selecteer Uw apps of Systeemapps weergeven.

Ga naar Bluetooth.

Tik op Forceer stop en vervolgens op OK.

Tik op opslag.

Tik op Cache wissen.

Open de app.

Koppel uw hoortoestellen met uw iPhone.

> Hoortoestellen koppelen of ontkoppelen van andere apparaten

Opmerking voor Android-telefoons met Audio Streaming for Hearing Aids (ASHA):

Bij het koppelen van Bernafon Alpha hoortoestellen met een telefoon die ASHA ondersteunt via de app, wordt de eigen direct streaming (ASHA) ook automatisch beschikbaar gemaakt. Dit is de aanbevolen manier om de ASHA-functionaliteit te gebruiken.

Gebruik niet de Bluetooth® functionaliteit van Android om ASHA te verbinden.