Doe een gratis online gehoortest

Doe snel een gehoortest met Bernafons online test voor gehoorverlies.

Bernafons gratis online hoortest

Onze gehoortest geeft u een snelle indicatie van uw gehoorniveau. Het test uw vermogen om op verschillende frequenties te horen door pure tonen af te spelen op verschillende volumeniveaus. We zullen u ook een paar eenvoudige vragen stellen over uw gehoor.

Older man sitting in his kitchen in front of laptop laughing.

"Ik ontdekte dat mijn gehoor slechter was geworden. Ik moest de tv harder zetten om het nieuws te horen." - John Guttink

Met Bernafons gratis hoortest hoeft u uw e-mailadres of andere gegevens niet in te vullen. Bovendien is de test helemaal gratis en neemt hij maar een paar minuten van uw tijd in beslag.

Waarom een online gehoortest doen? 

Online een hoortest doen is een geweldige manier om snel en eenvoudig een indicatie te krijgen van uw gehoorvermogen. U kunt de test thuis doen wanneer het u uitkomt, zodat u zeker weet dat u in een rustige omgeving bent. 

Geen enkele online hoortest kan echter een persoonlijke hoortest door een getrainde hoorzorgprofessional vervangen. 

> Vind een hoorzorgprofessional

Wat bieden de beste online hoortests?

De beste online gehoortests bevatten een frequentietest, wat betekent dat ze uw gehoor beoordelen met verschillende hoge en lage tonen. Dit komt omdat we op verschillende niveaus anders horen. Bovendien tast gehoorverlies vaak een specifiek deel van het frequentiespectrum aan, waardoor sommige frequenties of toonhoogtes moeilijker te horen zijn dan andere. 

Sommige online tests geven u een indicatie van uw gehoorleeftijd. Hoewel dit u kan helpen om uw gehoorvermogen te begrijpen, kan het misleidend zijn. Dit komt omdat mensen op alle leeftijden gehoorverlies hebben, en door veel verschillende oorzaken die niet per se leeftijdsgebonden zijn. Bovendien ontwikkelen mensen vaak meer gehoorverlies naarmate ze ouder worden, maar dat is niet altijd het geval. 

> Doe onze online gehoortest