Over Bernafon

Hoorprofessionals op de eerste plaats

Het is onze taak om het werk van hoorprofessionals te ondersteunen. Omdat we weten dat professionele zorg de sleutel is die buitengewone technologie omzet in persoonlijke oplossingen.

The Sound Experience

Als het gaat om het bieden van zinvolle zorg, is expertise belangrijk. We stellen professionals in staat om uitstekende hoorzorg te leveren op hun voorwaarden. Zo kunnen ze de beste oplossingen en de beste ervaringen bieden voor elke cliënt. Dat noemen we The Sound Experience.

Oplossingen om u goed over te voelen

Het gaat erom mensen met gehoorverlies te helpen het leven te ervaren zoals zij dat willen. Daarom bieden we hoortoestellen met de uitzonderlijke geluidskwaliteit waar Bernafon bekend om staat, bewezen voordelen op alle technologieniveaus en ondersteuning en hulpmiddelen die ervoor zorgen dat u meer tijd kunt besteden aan uw cliënten en hun hoorzorg.

Waarom we ons richten op professionele zorg

Een goed gehoor is belangrijk voor de algehele levenskwaliteit van mensen - of het nu gaat om het verrijken van sociale contacten of het genieten van dagelijkse onafhankelijkheid. De voordelen van dagelijks gebruik van hoortoestellen kunnen zelfs positieve effecten hebben op het voorkomen van dementie.1,2 Het juiste hoortoestel kan iemands leven veranderen. Toch is een hoortoestel alleen niet genoeg zonder de hulp van een hoorzorgprofessional.

"Zowel onze artsen als onze cliënten melden geweldige resultaten vanaf de eerste aanpassing. Met software die heel gebruiksvriendelijk en intuïtief is, en een geweldig assortiment technologie en accessoires, samen met geweldige hoortoestellen."

- Directeur audiologiekliniek, Australië

Young woman working with a microscope in tech lab.

De kracht van een hoorzorgbedrijf

Als onderdeel van de Demant Group, met meer dan een eeuw ervaring en know-how, profiteert Bernafon van een van 's werelds sterkste onderzoeks- en ontwikkelingsteams op het gebied van hoorzorg, variërend van diagnostiek tot geluidsverwerking.

Geavanceerde technologie waarbij voordelen voorop staan

We investeren in geavanceerde technologie, maar we weten dat het de voordelen in de praktijk zijn die tellen. Onze hoortoestellen bevatten geavanceerde technologie zoals versterking die de natuurlijke spraakpatronen intact houdt, lawaaireductie verfijnd door Machine Learning, een uniek algoritme voor het versterken van muziek en nog veel meer. Dit alles zodat gebruikers een helder en natuurlijk geluid kunnen ervaren.

Een sterk erfgoed in hoorzorg

Bernafon ontwikkelt al hoortoestellen sinds 1946, toen een telefoonbedrijf zijn activiteiten uitbreidde om ook versterkers te ontwikkelen. Het bedrijf was gevestigd in Bern, Zwitserland, wat leidde tot de naam Bernafon. In 1987 was Bernafon zelfs de eerste die een digitaal programmeerbaar hoortoestel ontwikkelde - en het eerste volledig digitale toestel kwam uit in 1999. Bernafon werd in 1994 overgenomen door de Demant Group. Een groot deel van het bedrijf bleef in Zwitserland tot 2022, waarna het verhuisde naar het hoofdkantoor van Demant in de buurt van Kopenhagen, Denemarken.

Werken met Bernafon

Omdat we beseffen hoe essentieel expertise is, richten we ons op het plaatsen van onze hoogwaardige hoortoestellen in de handen van hoogwaardige hoorzorgprofessionals. Professionals die net zo toegewijd zijn aan de hoogste zorgstandaarden als wij. We waarderen elk partnerschap dat we hebben met hoorprofessionals over de hele wereld. Als u wilt samenwerken met Bernafon, of gewoon meer over ons wilt horen, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw lokale accountmanager.

Older woman with headphones doing hearing test in hearing clinic with hearing care professional.

Luis Miguel Ávila, hoofd Audiologie, Soloptical Group, Spanje

"We krijgen op verschillende manieren ondersteuning van Bernafon: audiologische ondersteuning, trainingsondersteuning, marketingondersteuning. Maar ik denk dat de echte ondersteuning komt van de wetenschap dat een consult, een telefoontje of een e-mail een snel, effectief en persoonlijk antwoord heeft."

1Livingston, G., et al. (2020). Preventie van dementie, interventie en zorg: 2020 Verslag van de Lancet Commissie. Lancet, 2020, 396, 413-446. 
2Cantuaria M.L., et al. (2024). Gehoorverlies, hoortoestelgebruik en het risico op dementie bij ouderen. JAMA Otolaryngol Hoofd-Hals Chirurgie. 2024, doi: 10,1001/jamaoto.2023.3509.