Waarom kan ik geen geluid streamen van mijn iOS-apparaat naar mijn hoortoestellen?

Vind oplossingen voor verschillende problemen met het streamen van telefoongesprekken, muziek of audio naar uw hoortoestellen vanaf uw iPad, iPhone of Mac-computer.

Voordat u begint

1
  • Zorg ervoor dat u de laatste versie van de Bernafon App hebt gedownload voor de nieuwste prestaties en stabiliteit
  • Als u meer dan één iOS-apparaat gebruikt met uw hoortoestellen, is het belangrijk dat op al uw apparaten dezelfde iOS-versie is geïnstalleerd en dat ze allemaal dezelfde Apple ID gebruiken. Dit helpt problemen met streamen te voorkomen.
2

Compatibiliteitsgids

Bekijk welke iPhones werken met uw hoortoestellen.

Bekijk de gids
3

Download de Bernafon App

Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van de Bernafon App heeft.

Download de Bernafon App
Bernafon App icon for both Apple and Android versions of app.

Problemen met het streamen van geluid van uw iPhone of iPad naar uw hoortoestellen

1

Instellen hoe gesprekken en audio worden geleid.

Op je iPhone moet u mogelijk instellen hoe gesprekken en andere soorten audio normaal gesproken worden geleid.

Ga naar > Instellingen > Toegankelijkheid > Gehoorapparaten.

Selecteer Oproepaudio voor gesprekken of Media Audio voor andere audio.

Selecteer de gewenste route uit de lijst met opties.

• Kies Altijd hoortoestellen als u altijd wilt dat het geselecteerde audiotype naar uw hoortoestellen wordt geleid
  • Kies Nooit hoortoestel als u nooit wilt dat het geselecteerde audiotype naar uw hoortoestellen wordt geleid
  • Kies Automatisch om uw iPhone automatisch het geselecteerde audiotype te laten leiden
2

Controleer of Apparaten in de buurt beheren is ingeschakeld.

Ga naar > Instellingen > Toegankelijkheid > Hoortoestellen > MFI HOORAPPARATEN.

Controleer of Apparaten in de buurt beheren is ingeschakeld.

Waarom verbreekt mijn iPhone of iPad steeds de verbinding met mijn hoortoestellen?

Dit kan om verschillende redenen gebeuren.

Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van de Bernafon App heeft.

Als u meer dan één Apple apparaat gebruikt met uw hoortoestellen, is het belangrijk dat uw Apple apparaten allemaal dezelfde iOS-versie hebben geïnstalleerd en dat ze allemaal dezelfde Apple ID gebruiken. Dit helpt problemen met streamen te voorkomen.

Als u meer dan één Apple apparaat gebruikt met uw hoortoestellen, probeer dan Bluetooth® uit te schakelen op het apparaat dat u niet gebruikt.

• Ga naar > Instellingen > Bluetooth.
  • Schakel Bluetooth uit.

Let op: Bluetooth wordt de volgende dag automatisch weer ingeschakeld op uw iOS-apparaten.

Meerdere Apple apparaten gebruiken met uw hoortoestellen

U kunt uw hoortoestellen bedienen en audio naar uw hoortoestellen sturen vanaf meer dan één iOS-apparaat - bijvoorbeeld zowel een iPhone als een iPad - als uw hoortoestellen gekoppeld zijn met beide apparaten. Je moet ook ingelogd zijn op alle iOS-apparaten met dezelfde Apple ID.

Het schakelen tussen uw apparaten zou automatisch moeten gebeuren wanneer u geluid begint te streamen op een van uw apparaten.

Zo schakelt u tussen iOS-apparaten tijdens het streamen naar uw hoortoestellen

Als u van uw iPhone naar uw iPad of Mac wilt gaan met uw hoortoestellen, of andersom, kunt u de actieve verbinding overzetten door eenvoudigweg te beginnen met het streamen van geluid op het apparaat dat u wilt gebruiken. Misschien moet u een paar keer op play drukken.

Problemen met het gebruik van meerdere Apple apparaten

Als u niet kunt overschakelen van het ene apparaat naar het andere, of als u problemen heeft met het overschakelen tussen iOS-apparaten, kunnen de volgende acties helpen.

1

Audio Handoff inschakelen om te schakelen tussen apparaten.

Zorg ervoor dat de functie 'Audio Handoff' is ingeschakeld.

Ga naar > Instellingen > Toegankelijkheid > Audio Handoff.

Controleer of Audio Handoff is ingeschakeld.

2

Sluit de app, behalve op het apparaat dat u wilt gebruiken.

Sluit de Bernafon App op beide apparaten en zorg ervoor dat deze op geen van beide apparaten op de achtergrond actief is.

Start het streamen van geluid op het apparaat dat u wilt gebruiken (misschien moet u een paar keer op play drukken).

Open de Bernafon App opnieuw op het apparaat dat u gebruikt.

Waarom is er maar één hoortoestel aangesloten tijdens het streamen?

Soms wordt audiostreaming slechts met succes naar één hoortoestel overgedragen, of lijkt één hoortoestel te zijn losgekoppeld.

Dit kan gebeuren omdat u meerdere iOS-apparaten hebt aangesloten op uw hoortoestellen.

Schakel Bluetooth uit op het apparaat dat u momenteel niet gebruikt met uw hoortoestellen. Hierdoor kan het apparaat dat u gebruikt de verbinding met beide hoortoestellen overnemen.

Ga naar > Instellingen > Bluetooth.

Schakel Bluetooth uit.

Let op: Bluetooth wordt de volgende dag automatisch weer ingeschakeld op uw iOS-apparaten.

Ontkoppelen van andere apparaten

Als u maar één apparaat met uw hoortoestellen wilt gebruiken, kunt u de andere apparaten ontkoppelen.

> Hoe ontkoppel ik Apple apparaten