Zo koppelt u uw hoortoestellen met een TV-adapter (TV-A)

Met een TV-adapter kunt u het geluid van uw TV draadloos naar uw hoortoestellen sturen. Hiermee kunt u het volume onafhankelijk instellen, zodat u uw tv duidelijk kunt horen zonder andere mensen te storen.

Voordat u begint

1

Controleer voor het koppelen of uw TV adapter in het stopcontact zit en verbonden is met uw TV.

2

Download de Bernafon App

U kunt de Bernafon App gebruiken om uw TV Adapter en uw hoortoestellen te bedienen.

Download de Bernafon App voor iOSDownload de Bernafon App voor Android
Bernafon App icon for both Apple and Android versions of app.

5 eenvoudige stappen om je TV-adapter te koppelen met je hoortoestellen

The TV-A adapter displayed on a black background.
1

Start uw hoortoestellen opnieuw op om ze in de koppelstand te zetten.

Zet uw hoortoestellen uit en weer aan.

• Open voor hoortoestellen met wegwerpbatterijen de batterijlade
  • Plaats oplaadbare hoortoestellen in de oplader en haal ze er daarna weer uit
2

Plaats uw hoortoestellen op de TV-A adapter.

Twee knipperende blauwe lampjes geven aan dat de koppeling bezig is. Het koppelen kan tot een minuut duren.

Wacht tot de lampjes constant blauw branden. Dit geeft aan dat het koppelen voltooid is.

De TV-A adapter kan gekoppeld worden aan zoveel hoortoestellen als u wilt.

3

Activeer het tv-programma in uw hoortoestellen.

Zodra een TV-A gekoppeld is aan uw hoortoestellen, zal het beschikbaar zijn als een programma in uw hoortoestellen.

Gebruik de programmaschakelaar op uw hoortoestellen om van programma te veranderen, of gebruik de Bernafon App of RC-A afstandsbediening.

4

Pas het tv-volume aan in uw hoortoestellen.

Gebruik de volumeregelaar op uw hoortoestellen om het volumeniveau van de tv in beide hoortoestellen aan te passen. U kunt ook de Bernafon App of RC-A afstandsbediening gebruiken.

Het volume van de tv in de hoortoestellen wordt normaal gesproken niet beïnvloed door volume-aanpassingen met de afstandsbediening van de tv.

5

Stop met het horen van het geluid van de tv als je klaar bent.

Om het geluid van de tv te stoppen, schakelt u gewoon over naar een ander gewenst programma in uw hoortoestellen.

U kunt de TV-A adapter uitzetten als u klaar bent met TV kijken. Uw TV-A adapter onthoudt de koppeling met uw hoortoestellen als u hem weer aanzet.

Ontkoppelen

Om koppelingen te wissen, houdt u de rode knop op uw TV-A adapter vijf seconden ingedrukt.

De lampjes aan de voorkant worden blauw om aan te geven dat er geen koppelingen zijn.