Zo sluit u uw Mac aan op uw hoortoestellen

Door uw Mac-computer aan te sluiten op uw hoortoestellen kunt u audio streamen en video- of audiogesprekken voeren.

Voordat u begint

1

Welke instructies u nodig heeft, hangt af van welke Apple computer en welk hoortoestel u heeft.

2

Nieuwere Mac computers met macOS 14 Sonoma besturingssoftware of later kunnen rechtstreeks verbinding maken met moderne Bernafon hoortoestellen.

3

Voor oudere Mac computers en sommige oudere Bernafon hoortoestellen heeft u een SoundClip-A accessoire nodig om uw hoortoestellen met uw Mac te verbinden.

Meer informatie over SoundClip-A

Rechtstreeks koppelen met uw Mac, zonder SoundClip-A

1

Druk op uw macOS-computer op het Apple logo in de linkerbovenhoek om het Apple menu te openen.

2

Zorg ervoor dat Bluetooth® is ingeschakeld.

Ga naar Systeeminstellingen > Bluetooth.

3

Hoortoestellen selecteren.

Ga naar > Toegankelijkheid > Hoortoestellen.

4

Start uw hoortoestellen opnieuw op om ze in de koppelstand te zetten.

Uw hoortoestellen blijven drie minuten in de koppelstand. Uw Mac moet uw hoortoestellen detecteren.

Gedetecteerde hoortoestellen verschijnen in Beschikbare apparaten onder Gehoorapparaten.

5

Selecteer uw hoortoestellen door op Verbinden te klikken.

Opmerking:

Als u uw hoortoestellen uitschakelt op uw iPhone, zijn ze niet langer verbonden. Om ze opnieuw aan te sluiten, zet u uw hoortoestel(len) aan. Het hoortoestel wordt dan automatisch opnieuw verbonden met uw toestel.

Tip:

Om de bediening van het hoortoestel, zoals de volumeregeling, gemakkelijker te kunnen bedienen via uw Mac-computer, kunt u het menu 'Horen' toevoegen als snelkoppeling in de menubalk en het Control Center. Open op je macOS-computer 'Systeeminstellingen' onder het Apple-menu en klik op 'Control Center'. Schakel de snelkoppelingen in onder 'Andere modules'.

The SoundClip-A displayed from two different angles on a black background.

Koppelen via SoundClip-A

1

Controleer of de SoundClip-A is uitgeschakeld.

Houd de multiknop ongeveer zes seconden ingedrukt tot de voedingsindicator uit is.

2

Zet uw hoortoestellen uit.

• Open voor hoortoestellen met wegwerpbatterijen de batterijlade
  • Schakel oplaadbare hoortoestellen uit door de onderste knop van elk hoortoestel drie seconden ingedrukt te houden
3

Zet uw hoortoestellen aan.

• Sluit voor hoortoestellen met wegwerpbatterijen de batterijlade
  • Schakel oplaadbare hoortoestellen in door de onderste knop van elk hoortoestel twee seconden ingedrukt te houden

De hoortoestellen zijn nu klaar om verbonden te worden met de SoundClip-A. U heeft nu drie minuten om het koppelen te voltooien.

4

Zet de SoundClip-A aan.

Houd de multiknop ongeveer drie seconden ingedrukt totdat de voedingsindicator groen blijft branden.

SoundClip-A zoekt nu naar uw hoortoestellen. De statusindicator knippert geel.

5

Breng een verbinding tot stand.

Plaats de SoundClip-A dicht bij uw hoortoestellen, op maximaal 20 cm afstand.

De verbinding is geslaagd als de statusindicator continu geel brandt.

Sluit vervolgens de SoundClip-A aan op uw Mac-computer

1

Zet uw SoundClip-A aan.

Houd de multiknop ongeveer drie seconden ingedrukt totdat de voedingsindicator groen blijft branden.

Breng een verbinding tot stand.

Ga naar het Bluetooth-menu op uw computer.

Selecteer SoundClip-A en verbind daarmee.