Zo koppelt u uw hoortoestellen met een Android-apparaat

Met Android-smartphones en -tablets, waaronder Samsung, Google Pixel, OnePlus en Huawei, kunt u audio streamen, zoals telefoongesprekken, muziek en podcasts, door uw hoortoestellen te gebruiken als draadloze hoofdtelefoon.

Voordat u begint

1

Bernafon hoortoestellen kunnen direct gekoppeld worden aan Android telefoons en tablets, waaronder Huawei, OnePlus, Google Pixel en Samsung. Door rechtstreeks te koppelen kunt u de Bernafon App gebruiken om het geluid aan te passen.

Met Bernafon hoortoestellen kunt u ook handsfree bellen en muziek en audio streamen naar uw hoortoestellen vanaf Android apparaten. Om dit direct te kunnen doen, moet uw Android-apparaat Audio Streaming for Hearing Aids (ASHA) ondersteunen. Andere Android-toestellen hebben een SoundClip-A nodig om audiostreaming met uw hoortoestellen mogelijk te maken.

2

Compatibiliteitsgids

Bekijk welke Android-apparaten werken met uw hoortoestellen.

Bekijk de gids
3

Download de Bernafon App

U hebt de Bernafon App nodig om uw Android toestel te koppelen aan uw hoortoestellen.

Download de Bernafon App
Bernafon App icon for both Apple and Android versions of app.

Om uw Android-toestel rechtstreeks te verbinden met uw hoortoestellen

1

Plaats uw hoortoestellen in de buurt van uw telefoon.

Zorg ervoor dat ze zich binnen 20 cm (7,9 in) van elkaar bevinden.

2

Zorg ervoor dat Bluetooth® is ingeschakeld.

Ga naar > Instellingen en schakel zo nodig Bluetooth in.

3

Open de Bernafon App

De app zoekt automatisch naar hoortoestellen.

Android phone displaying pair with hearing aids start screen.
4

Start uw hoortoestellen opnieuw op.

• Sluit voor hoortoestellen met wegwerpbatterijen de batterijlade
  • Schakel oplaadbare hoortoestellen in door de onderste knop van elk hoortoestel twee seconden ingedrukt te houden
Grey and red sketch of an open battery drawer on a hearing aid on a black background.
Grey and red sketch of a rechargeable hearing aid in a charger.
5

Vind uw hoortoestellen

De app begint automatisch uw hoortoestellen te detecteren.

Eenmaal gedetecteerd, verschijnt de naam van uw hoortoestellen op het scherm.

Start uw hoortoestellen opnieuw op.

Android phone screen displaying pairing message when detecting hearing aids.
Android phone screen displaying pairing message for detected hearing aids.
6

Verbinding maken met uw apparaat.

Wacht tot de Bernafon App verbinding maakt met uw hoortoestellen. Laat uw apparaat op verzoek koppelen met uw hoortoestellen.

Zodra uw hoortoestellen zijn verbonden, drukt u op Doorgaan.

Android phone screen displaying pairing message when connecting to hearing aids.
Android phone screen displaying pairing success message for hearing aids.

Uw Android-toestel koppelen met uw hoortoestellen via SoundClip-A

1

Eerst koppelt u uw hoortoestellen met uw SoundClip-A. Daarna koppelt u uw SoundClip-A met uw Android-toestel.