" "
Glimlachende zakenvrouw blij vanwege positieve veranderingen door Bernafon hoortoestellen in gesprek met een klant in een rood shirt

Tips en trucs

U zult zien dat de hoortoestellen van Bernafon positieve veranderingen met zich meebrengen.

Gesprek tussen 3 zakenvrouwen

Optimaal profiteren van uw Bernafon hoortoestellen

 • Gebruik uw hoortoestellen thuis altijd. Houd oogcontact tijdens gesprekken. Vermijd achtergrondgeluiden indien mogelijk.
 • Focus u op de persoon die zich het dichtst bij u bevindt. Houd oogcontact tijdens gesprekken. Herhaal wat u heeft gehoord en vraag naar de informatie die u mist.
 • Vraag als u uit eten gaat om een rustige tafel, uit de buurt van de keuken. Vraag als u een theater, lezing, concert of bioscoop bezoekt of er een ringleiding-, infrarood of FM-systeem is.

Voor uw Bernafon hoortoestellen zorgen

Bernafon hoortoestel naast stofwolk

Schoon houden

Het is belangrijk dat u uw hoortoestellen schoon houdt. Maak ze regelmatig schoon met een zachte, droge doek of een tissue. Het is ook belangrijk om oorsmeer te verwijderen omdat dit een tijdelijke storing kan veroorzaken of, in het ergste geval, dat uw apparaat het helemaal niet meer doet.

Lees meer gedetailleerde instructies voor het reinigen van uw hoortoestellen

Bernafon achter het oor hoortoestel naast een plens water

Droog houden

Voorkom dat uw hoortoestellen nat worden (bijvoorbeeld door ze in de douche te dragen of tijdens het zwemmen). Als uw hoortoestellen aan vocht of zeer vochtige omstandigheden worden blootgesteld, verwijder dan de batterijen en stop de hoortoestellen in een droogkit. Gebruik nooit een föhn of een magnetron om de hoortoestellen te drogen.

Bernafon hoortoestel naast een splash van mogelijk schadelijke chemicaliën

Voorkom contact met chemicaliën

Aftershave, haarlak, olie en parfum bevatten chemicaliën die een schadelijk effect kunnen hebben op uw hoortoestellen. Doe altijd eerst uw hoortoestellen uit voordat u dergelijke producten gaat gebruiken en neem de tijd om de producten te laten drogen voordat u uw hoortoestellen weer gaat dragen.

Een Bernafon minirite hoortoestel naast een thermometer met rode balk die een warme temperatuur aangeeft

Vermijd extreme temperaturen

Uw hoortoestellen mogen niet worden blootgesteld aan extreme hitte. Laat ze dan ook niet in het dashboardkastje van de auto liggen.

Hoe maakt u uw hoortoestellen schoon?

 • Draag handschoenen bij het schoonmaken van uw hoortoestellen.
 • Verwijder de batterijen van niet-oplaadbare hoortoestellen.
 • Als u achter-het-oor hoortoestellen heeft, maak dan het oppervlak schoon met natte doekjes die geen alcohol bevatten. Dit omdat ze gecoat zijn met een waterafstotende coating die gevoelig is voor alcohol. Zie de gebruiksaanwijzing voor het reinigen van oorstukjes en domes.
 • Voor in-het-oor hoortoestellen kunnen elk soort natte doekjes gebruikt worden om het oppervlak van de hoortoestellen te reinigen.
 • Een alternatief voor natte doekjes is het reinigen met een pluisvrije katoenen doek en een milde zeepoplossing. Vermijd het gebruik van overmatig water dat de hoortoestellen kan binnendringen.
 • Gooi na het schoonmaken de handschoenen weg en was uw handen zorgvuldig met water en zeep of desinfecteer ze met een geschikt ontsmettingsmiddel op basis van alcohol.
 • Laat uw schoongemaakte hoortoestellen een uur drogen.
 • Illustratie van drie boeken naast elkaar toont online bibliotheek met informatie over Bernafon hoortoestellen

  Meer informatie

  Ga voor meer informatie over uw Bernafon hoortoestellen naar download. Hier vindt u handige pdf-bestanden die u kunt downloaden en video's die u kunt bekijken.

 • Illustratie van tekstballon met uitroepteken toont tips voor het oplossen van problemen met Bernafon hoortoestellen

  Veelvoorkomende problemen

  Sommige kleine problemen zijn gemakkelijk te verhelpen. Hier vindt u enkele tips & trucs voor veel voorkomende problemen.

Een lachende audioloog en een cliënt tijdens een hoortoestelconsult

Op zoek naar een hoorzorgprofessional?

Wij kunnen u helpen en u in contact brengen met een Bernafon hoorzorgprofessional bij u in de buurt.

Een hoorzorgprofessional zoeken