Problemen met uw Bernafon hoortoestellen oplossen

Hier volgt een aantal handige manieren om de meest voorkomende problemen te verhelpen.

• Mijn Bernafon hoortoestellen hebben geen geluid

Controleer of het hoortoestel op een gedempte stand staat (mute). Controleer of de batterij het doet, op de juiste manier is geplaatst en de batterijlade goed dicht is.

• Mijn Bernafon hoortoestellen hebben een vervormd geluid

Controleer of de batterij op de juiste manier is geplaatst. Maak de batterijcontacten voorzichtig schoon. Maak de batterij schoon met een droge doek. Verwijder de batterij en plaats het hoortoestel in een droogkit. Vervang de batterij door een nieuwe batterij.

• Andere problemen

Veel voorkomende problemen en de bijbehorende oplossingen zijn te vinden in de gebruiksaanwijzing die bij uw hoortoestel is geleverd. Indien geen van de voorgestelde oplossingen het probleem verhelpt, of als u andere problemen heeft, neem dan contact op met uw hoorzorgprofessional.

[iframe width="560" height="315" data-category-consent="cookie_cat_marketing" data-consent-src="https://www.youtube.com/embed/ZUi7ZZhA9n4?autoplay=1" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen][/iframe]

Hoe koppelt u uw hoortoestellen aan een Apple-apparaat?

• Open uw iPhone® en ga naar “Instellingen”..
  • Zorg ervoor dat Bluetooth® aan staat. Kies vervolgens “Toegankelijkheid”.
  • Kies op het scherm “Toegankelijkheid” “Hoortoestellen”. Doe de batterijlade open en weer dicht, van beide hoortoestellen als u er twee heeft, en plaats deze dicht bij uw iPhone. Het hoortoestel blijft drie minuten in de koppelingsmodus. Uw iPhone zal het hoortoestel detecteren voor koppeling. Gedetecteerde apparaten verschijnen in uw iPhone lijst.
  • Kies uw hoortoestel.
  • Bevestig de koppeling. Als u twee hoortoestellen heeft, moet de koppeling voor elk hoortoestel worden bevestigd. Als u uw hoortoestellen of uw iPhone®, iPad®, iPod® uitzet, zijn ze niet langer verbonden. Om ze opnieuw te verbinden, zet u uw hoortoestellen aan door de batterijlade te openen en sluiten. De hoortoestellen zullen dan automatisch opnieuw verbinding maken met uw iPhone, iPad, iPod.
  • Een koppeling wissen. Soms kan een oud apparaat nog steeds zijn gekoppeld. Het wissen ervan en het opnieuw koppelen van uw huidige apparaten lost het probleem op. In dit geval kiest u op het scherm “Hoortoestellen” het vermelde apparaat dat niet wil koppelen en vervolgens “Dit apparaat vergeten”. Open en sluit vervolgens de batterijlade van uw hoortoestellen om het hierboven beschreven koppelingsproces te starten.

Hoe koppelt u uw hoortoestellen aan een Android-apparaat?

1. Schakel tijdens het koppelen de hoortoestellen niet uit en zorg ervoor dat ze binnen 20 cm van het mobiele apparaat zijn.
  2. Zorg ervoor dat de Bluetooth® is ingeschakeld op uw apparaat.
  3. Start de Bernafon EasyControl-A app.
  4. De app zoekt automatisch naar hoortoestellen.
  5. Schakel de hoortoestellen uit en aan. Hierdoor worden ze drie minuten lang in de koppelstand gezet.
  6. Wacht tot de app de hoortoestellen detecteert.
  7. Selecteer de hoortoestellen en ga verder.
  8. De app zal proberen de hoortoestellen te koppelen en aan te sluiten.
  9. Zodra de app met succes verbinding maakt met de hoortoestellen, ziet u een succesbericht.
  10. Tik op "Doorgaan" om door te gaan en de app te starten.

Opmerking voor ASHA:

Wanneer u uw Bernafon Alpha hoortoestellen koppelt met een ASHA-geschikte telefoon via de app, wordt ook de oorspronkelijke rechtstreekse streaming (ASHA) automatisch beschikbaar gesteld.

Dit is de aanbevolen manier om ASHA-functionaliteit te gebruiken.

Gebruik de Android oorspronkelijke Bluetooth-functionaliteit niet om ASHA aan te sluiten.

Veelgestelde vragen over Bernafon Alpha en Android-smartphones

Lees meer over het verbinden van uw Bernafon Alpha hoortoestellen met uw smartphone. Vind antwoorden over Bernafon Alpha rechtstreekse geluidsstreaming naar Android-smartphones.

FAQ over Alpha en Android

• Meer informatie

Ga voor meer informatie over uw Bernafon hoortoestellen naar download. Hier vindt u handige pdf-bestanden die u kunt downloaden en video's die u kunt bekijken.

• Tips en trucs

Hier volgt een aantal handige tips en trucs om u op weg te helpen met het bedienen van uw hoortoestellen.

Belangrijke mededeling

De versterking van uw hoortoestel is uniek afgesteld en geoptimaliseerd voor uw hoorcapaciteiten tijdens de door uw hoorzorgprofessional uitgevoerde aanpassing van uw hoortoestel.