Hoe gebruik ik Vind mijn hoortoestellen?

Ontdek hoe u de Bernafon App kunt gebruiken om de locatie van uw hoortoestellen te tonen, zodat u ze kunt opsporen als u ze kwijt bent.

Voordat u begint

1

Om de functie 'Vind mijn hoortoestellen' in de Bernafon App in te schakelen, zet u de locatietoegang op 'altijd'. Om dit te doen:

• Ga naar de Bluetooth-instellingen van uw telefoon:
  • Scroll naar beneden naar de Bernafon App
  • Tik op de app en stel de locatietoegang in op 'Altijd'
2

Download de Bernafon App

U hebt de Bernafon App nodig om Vind mijn hoortoestellen te gebruiken.

Download de Bernafon App voor iOSDownload de Bernafon App voor Android
Bernafon App icon for both Apple and Android versions of app.

Bent u uw hoortoestellen kwijt?

Hoortoestellen kunnen gemakkelijk zoekraken. Ze kunnen eraf vallen terwijl u loopt of kleding uittrekt. Mensen leggen ze vaak ergens neer en vergeten dan waar ze waren, of kunnen ze gewoon niet meer terugvinden.

Gelukkig beschikken moderne hoortoestellen over handige technologie die u kan helpen bij het zoeken naar uw hoortoestellen.

Hoe werkt Vind mijn hoortoestellen?

Met de Bernafon App voor iPhone en Android kunt u uw telefoon gebruiken om te laten zien waar uw hoortoestellen zich bevinden, zodat u kunt zien in welke richting u moet lopen en of u er dichterbij komt. De app maakt verbinding met uw hoortoestellen via draadloze Bluetooth® technologie en maakt gebruik van de GPS van uw telefoon.

Hoe u de Bernafon App kunt gebruiken om uw hoortoestellen te vinden

1

Download de Bernafon App

2

Tik op het hoortoestelpictogram.

3

Tik op Vind mijn hoortoestellen.

4

De app kan je vragen om locatietoegang toe te staan.

U moet de app toegang geven tot uw locatie om uw hoortoestellen te vinden.

5

Stel de locatietoegang in op 'Altijd'.

Uw hoortoestellen terugvinden

Als u op Vind mijn hoortoestellen tikt, begint uw telefoon via Bluetooth-technologie naar uw hoortoestellen te zoeken. Er wordt een kaart van uw omgeving weergegeven. Op de kaart worden uw hoortoestellen aangegeven met een hoortoestelpictogram.

Een groen hoortoestelpictogram betekent dat het hoortoestel actief verbonden is met uw telefoon.

Een rood hoortoestelpictogram betekent dat uw hoortoestel niet langer verbonden is met uw telefoon.

Als de verbinding van uw telefoon met de hoortoestellen wegvalt, kunt u de datum en tijd zien waarop ze voor het laatst verbonden waren.

De twee nabijheidsbalken bovenaan het scherm geven aan hoe dicht u bij elk hoortoestel bent.

Beweeg langzaam naar uw hoortoestellen toe, zodat uw telefoon gelijke tred met u kan houden en u niet per ongeluk op uw hoortoestellen stapt.

Wat gebeurt er als ik een verloren hoortoestel niet kan vinden?

Afhankelijk van uw audicien kunt u misschien gratis vervangende hoortoestellen krijgen, of een deel van de kosten vergoed krijgen. Zo niet, dan is het ook een goed idee om uw verzekering te raadplegen om te zien of uw hoortoestellen gedekt worden.

> Vind uw dichtstbijzijnde hoorzorgprofessional