Verander gefluister in een fijn gesprek

Wat is horen?

Horen is het vermogen om geluiden waar te nemen door het detecteren van trillingen via het oor. Ons vermogen om te horen en te begrijpen verbindt ons met mensen. Horen is een beleving die vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Niet hier. Bij Bernafon zijn we gepassioneerd over uw gehoor.

Zonder een goed gehoor wordt de communicatie en sociale interactie beperkt. De kwaliteit van het leven kan hierdoor verminderen. Gehoorverlies is een natuurlijk onderdeel van het ouderwordingsproces; net zoals dat de meeste ouderen een leesbril nodig hebben. In 9 van de 10 gevallen is gehoorverlies leeftijdsgebonden. 

Wat is gehoorverlies?

 • Verminderd gehoor

  Gehoorverlies is een natuurlijk onderdeel van het ouderwordingsproces. Het kan beginnen als u 30 of 40 jaar bent. Tegen de tijd dat we de leeftijd van 80 bereiken heeft meer dan 50% last van significant gehoorverlies wat soms sociale, psychische en fysieke problemen met zich meebrengt.

  hearing_loss
 • Mate van gehoorverlies

  Hoe meten we gehoorverlies? De ernst van het gehoorverlies is afhankelijk van hoe hard een geluid moet zijn voordat een persoon het kan horen. Gehoorverlies kan worden gecategoriseerd als mild, gemiddeld, zwaar en zeer zwaar.

  hearing_loss
 • Soorten gehoorverlies

  Het ontwikkelen van een perceptief gehoorverlies is een natuurlijk onderdeel van het ouderwordingsproces. Ouderdomsslechthorendheid is de oorzaak voor 90% van alle gehoorverliezen. In de meeste gevallen wordt het veroorzaakt door een beschadiging van het binnenoor (de cochlea) door blootstelling aan harde geluiden, hoofdletsel, genetische bepaling, ziektes, tumoren en bepaalde sterke medicijnen. 

  sensorineural_280

  Conductief gehoorverlies is een ander type gehoorverlies waarbij een mechanisch probleem in het buiten- of middenoor de transmissie van geluidsgolven naar het binnenoor hindert.

  conductive_280

Als de kwaliteit van leven achteruit gaat

Gehoorverlies kan een grote impact op het leven hebben, met name in situaties waarin het spraakverstaan essentieel is en er achtergrondgeluid aanwezig is. Herkennen van de symptonen van gehoorverlies is belangrijk. Heeft u of iemand bij u in de buurt de volgende problemen:

Vaak moeten vragen om te herhalen wat er wordt gezegd?

Problemen met verstaan in groepen?

De gedachte dat anderen mompelen?

Het niet verstaan van personen die achter u staan?

Het volume van de TV of autoradio harder moeten zetten?

Er tegen op zien om naar luidruchtige feestjes en restaurants te gaan?

Hoe kunnen Bernafon hoortoestellen u helpen?

U heeft misschien al het vermoeden dat u een gehoorverlies heeft als u ja op één of meer van de bovenstaande vragen heeft geantwoord. Maakt u zich geen zorgen, wij kunnen u helpen. Met Bernafon producten en technologieën kunnen mensen beter horen en communiceren - zodat u obstakels kunt overwinnen en uw passie kunt blijven volgen.

Ontmoet Dietmar, Bernafon hoortoesteldrager

3 stappen voor de aanschaf van een hoortoestel

 • Laat uw gehoor testen

  Als u zich zorgen maakt over uw gehoor, controleer uw gehoor dan met onze korte online gehoortest

 • Bezoek een hoortoestellenwinkel

  Maak een afspraak bij de audicien om uw wensen en behoeften te bespreken

 • Vind een passende oplossing

  Ervaar de verschillende hoortoestel technologieniveaus en vind het hoortoestel dat aan uw wensen voldoet