Handsfree bellen met uw hoortoestellen

Leer hoe u uw hoortoestellen kunt gebruiken om telefoongesprekken te voeren en te ontvangen, waarbij het gespreksgeluid wordt afgespeeld in uw hoortoestellen.

Voordat u begint

1

De manier om handsfree te bellen met uw hoortoestellen hangt af van het toestel dat u gebruikt en van uw type hoortoestel.

Onze meest recente hoortoestellen kunnen handsfree bellen en gebeld worden als ze gekoppeld zijn met uw iPhone of iPad.

Om handsfree te kunnen bellen met andere apparaten of met oudere Bernafon hoortoestellen, moet u een SoundClip-A accessoire gebruiken, die uw hoortoestellen tijdelijk verandert in een draadloze stereo headset.

2

Compatibiliteitsgids

Bekijk welke iPhones werken met uw hoortoestellen.

Bekijk de gids

Handsfree bellen met iPhone en iPad

Eerst moet u uw hoortoestellen koppelen met uw apparaat

Oproepen ontvangen

Om een inkomende oproep op uw iPhone of iPad te beantwoorden, drukt u kort op de knop op een van uw hoortoestellen of neemt u de oproep op uw iOS-apparaat op de normale manier aan.

Het gesprek wordt automatisch doorgeschakeld naar uw hoortoestellen.

Bellen

Om te bellen gebruikt u gewoon uw iPhone of iPad op de normale manier. Het gesprek wordt automatisch doorgeschakeld naar uw hoortoestellen.

Opmerking: Handsfree bellen moet ingeschakeld zijn op uw iOS-apparaat. Klik hiervoor drie keer op de aan/uit-knop of de home-knop. Scroll naar beneden naar Mic input (microfooningang) en controleer of deze is ingeschakeld.

Handsfree bellen met Android-telefoons en -tablets met SoundClip-A

Eerst moet u uw SoundClip-A accessoire aan uw hoortoestellen koppelen en vervolgens uw SoundClip-A aan uw telefoon of apparaat

Zo koppelt u uw hoortoestellen met uw SoundClip-A

Als de SoundClip-A is ingeschakeld en binnen bereik van uw mobiele telefoon is, maakt hij automatisch verbinding met de mobiele telefoon.

De statusindicator blijft blauw branden.

Oproepen ontvangen

Als uw telefoon overgaat, hoort u een belindicator (en indien beschikbaar, de beltoon van uw telefoon) in uw hoortoestellen.

De statusindicator knippert geel.

Gesprekken beantwoorden

Om een oproep te beantwoorden, klikt u kort op de multitoets of beantwoordt u de oproep op uw mobiele telefoon.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, zal de statusindicator groen blijven branden.

Een oproep weigeren

Als uw telefoon overgaat, hoort u een belindicator (en indien beschikbaar, de beltoon van uw telefoon) in uw hoortoestellen.

De statusindicator knippert geel.

Een gesprek beëindigen

Om een gesprek te beëindigen, klikt u kort op de multitoets of beëindigt u het gesprek op uw mobiele telefoon.

De statusindicator blijft blauw branden.

Bellen

Om te bellen gebruikt u gewoon je mobiele telefoon zoals u gewend bent. Het gesprek wordt automatisch verbonden met de SoundClip-A.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, zal de statusindicator groen blijven branden.

Spraakgestuurde nummerkeuze

Druk tweemaal op de multiknop om spraakgestuurde nummerkeuze te activeren, als uw telefoon dit ondersteunt.

Uw microfoon uitschakelen (op uw hoortoestellen)

Houd de volume-omlaag knop drie seconden ingedrukt om de hoortoestelmicrofoons uit te schakelen.

Door kort op de volume-omhoog of volume-omlaag knop te drukken, worden de hoortoestelmicrofoons weer uitgeschakeld.

Opmerking voor Android-telefoons met Audio Streaming for Hearing Aids (ASHA):

Bij het koppelen van Bernafon Alpha hoortoestellen met een telefoon die ASHA ondersteunt via de app, wordt de eigen direct streaming (ASHA) ook automatisch beschikbaar gemaakt. Dit is de aanbevolen manier om de ASHA-functionaliteit te gebruiken.

Gebruik niet de Bluetooth® functionaliteit van Android om ASHA te verbinden.