Hoe u Remote Fitting kunt gebruiken

Remote Fitting maakt gebruik van de Bernafon App om een online afspraak te maken met uw audicien, waar hij of zij uw hoortoestellen op afstand kan aanpassen.

Voordat u begint

1

Om Remote Fitting te kunnen gebruiken, moet uw audicien een afspraak met u maken.

2

Wanneer uw audicien een afspraak maakt, gebruikt hij of zij uw e-mailadres en de inloggegevens van Bernafon.

U moet dezelfde gegevens gebruiken om in te loggen bij Remote Fitting in de Bernafon App.

3

Download de Bernafon App

Zorg ervoor dat u de laatste versie van de Bernafon App heeft.

Download de Bernafon App voor iOSDownload de Bernafon App voor Android
Bernafon App icon for both Apple and Android versions of app.

Hoe bereid u uw afspraak voor

Het is belangrijk om te zorgen voor een sterke en betrouwbare internetverbinding tijdens de afspraak. Dit zorgt ervoor dat alle wijzigingen aan uw hoortoestellen succesvol kunnen worden uitgevoerd.

Uw mobiele apparaat voorbereiden

Zorg ervoor dat het mobiele apparaat dat u gebruikt volledig is opgeladen.

Zorg ervoor dat uw hoortoestellen gekoppeld zijn met uw mobiele apparaat en dat Bluetooth® ingeschakeld is.

Schakel elke batterijbesparende modus op uw mobiele apparaat uit.

Stop alle andere apps om storingen te voorkomen.

Vind uw hoortoestellen

Als uw hoortoestellen wegwerpbatterijen hebben, doe er dan nieuwe in.

Als uw hoortoestellen oplaadbare batterijen hebben, zorg er dan voor dat deze volledig opgeladen zijn.

Uw situatie voorbereiden

Zorg ervoor dat u op een rustige plek bent met weinig of geen achtergrondgeluiden.

Ga op een plek zitten waar een stabiele internetverbinding is.

Hoe u de vergadering kunt beginnen

Het is belangrijk om te zorgen voor een sterke en betrouwbare internetverbinding tijdens de afspraak. Dit zorgt ervoor dat alle wijzigingen aan uw hoortoestellen succesvol kunnen worden uitgevoerd.

1

Download de Bernafon App

Als u niet bent aangemeld bij uw Bernafon account, meld u dan aan bij de functie Remote Fitting.

Tik linksonder in het scherm (op de tabbalk) op het pictogram Meer.

2

Tik op Remote Fitting

Als u zich nog niet hebt aangemeld bij uw account, wordt u gevraagd dit te doen.

3

Raak Ga aan om te bezoeken.

Als u uw hoortoestellen nog niet aan uw apparaat hebt gekoppeld, gaat u naar het scherm Uw hoortoestellen koppelen. Koppel uw hoortoestellen en ga verder.

Tik in het scherm Verbind uw hoortoestellen op Verbinden.

4

Volg de aanwijzingen in de app en tik op Doorgaan als daarom wordt gevraagd.

U komt in het scherm Wachtkamer. Hier kunt u uzelf op de video zien terwijl u wacht tot uw audicien naar de vergadering komt.

Tijdens uw afspraak voor Remote Fitting

Wanneer uw audicien aan de afspraak deelneemt, verschijnt hij op uw scherm.

A. Camera: Schakelt uw eigen camera in of uit.

B. Audio: Schakelt uw eigen audio in of uit.

C. Chat: Schrijf tekstberichten naar uw audicien als een van u de ander niet kan horen.

iPhone screen showing an ongoing Remote Fitting session between two women via video connection.

Verbinden met uw hoortoestellen

Uw audicien maakt op afstand verbinding met uw hoortoestellen. Wanneer dit met succes is voltooid, veranderen de L- en R-afbeeldingen op je scherm van knipperend naar constant groen.

Uw gehoor op afstand controleren

Uw audicien kan op afstand controleren of uw gehoorverlies is veranderd, zodat hij weet hoe hij de instellingen van uw hoortoestellen moet afstellen.

Zorg ervoor dat u op een rustige plek bent met weinig of geen achtergrondgeluiden. Te veel achtergrondgeluid kan de resultaten beïnvloeden.

Draag uw hoortoestellen op de juiste manier en zoals eerder geadviseerd.

Nieuwe hoortoestelinstellingen toepassen

Wanneer uw audicien nieuwe instellingen of configuraties uploadt naar uw hoortoestellen, veranderen de L en R pictogrammen van kleur en knipperen oranje.

Als de nieuwe instellingen met succes zijn opgeslagen in uw hoortoestellen, veranderen de L en R pictogrammen weer in groen.

Opnieuw opstarten van hoortoestellen

Wanneer u en uw audicien overeenkomen om de vergadering te beëindigen, zal de audicien uw hoortoestellen opnieuw opstarten (uit- en weer aanzetten).

De afspraak beëindigen

Als uw audicien de afspraak beëindigt, verschijnt er een scherm met de melding Visit ended.

Tik op OK.

Nu kunt u uw hoortoestellen gebruiken zoals u gewend bent.